La nostra historia

els Esclopets 1730

La masia

La Masia Esclopets està ubicada en un entorn privilegiat de la Vall del Riu Llobregós, antigament anomenada Hostal de Ribelles per on hi passava l’antic camí ral de Barcelona – Ponts i la Seu d’Urgell, resseguint l’itinerari per la vall del Segre.  Situada entre la frontera de dues comarques, la Noguera i la Segarra, tot i que administrativament pertany a la Noguera.

La masia actual data del S. XVIII i, havia funcionat com antic Hostal per a traginers i peregrins, els quals donaven gràcies a la Mare de Déu dels Esclopets per gaudir d’un bon viatge, ermita que trobarem tocant a la nostra masia.

Fins a l’any 2003 hi van viure la família Villaró els quals van fer vida de pagès cuidant l’hort i les dues granges, una de truges, i una altra de pollets. El Jaume Villaró juntament amb l’Anna Torrent hem volgut engegar aquest nou projecte engrescador cercant sempre els principis de sostenibilitat i de cura del paisatge.

El projecte

La casa rural consta de tres elements, la masia, la sala polivalent amb barbacoa i jocs i, la piscina climatitzada, reversible tant per l’hivern com per l’estiu.

La masia havia estat habitada fins no fa massa anys, al voltant del 2003, el que s’ha fet ha estat restaurar-la però, mantenint igualment les antigues habitacions i les estructures principals.

Un de les operacions més complexes ha estat la recuperació de l’antiga granja de pollets convertida en una sala polivalent per a barbacoa, sala de jocs i per gaudir de la casa rural en grup. Es va conservar l’estructura principal de l’antiga granja i es va posar en valor la roca natural que aguant l’edifici per la banda sud.

Per altra banda, un altre repte va ser la recuperació d’una antiga granja de mares, truges, que ha estat restaurada com a piscina climatitzada a l’hivern i també com a piscina exterior a l’estiu, obrint les portes correderes de vidre.

No deixis passar l'oportunitat de gaudir d'una experiència rural inoblidable a Casa Rural Els Esclopets

La nostra piscina

Relaxa’t en una piscina climatitzada a 30 graus, amb vestidors i sauna finlandesa.